Wednesday, September 17, 2008

tired

Trötthet. Alltså sova kan man göra när man blir gammal. Den floskeln är lättare sagd än gjord. Inte så att det blir svårt att sova när man blir gammal, det hoppas jag inte. Men när man är så in i bänkens trött så hjälper det inte att tänka att man ska få sova när man är russin. Man vill sova nu. Jag går till mej själv. Har inte sovit en enda hel natt på över 1 år. Inte så att sonen väckt mej varje natt men om han inte har vaknat, så vaknar man ändå – man är så van att ha ständigt avbruten sömn. Nu har vi forslat in den lille i eget rum. Att somna är inga konstigheter för honom. Men sen vaknar han minst 1 gång per natt. I natt var det tre gånger plus att han var vaken typ 2 timmar mellan 3 och 5 och bara snurrade runt och gnällde. Grr. Att ständigt känna sig bakis i huvet är ingen kul känsla. Men ett normaltillstånd nowadays. Går dock inte att jämföra med när lilleman var spädis. Då sov jag typ noll timmar alltid. Nu är det bättre. Men nu är det dags att sova hela nätterna. Hör du det Olle, sov nu HELA natten varje natt. Annars kommer jag bli betraktad som retarded på jobbet, dessutom är dagarna när man endast hade 2 påsar under vardera öga är förbi. Nu är jag nog uppe i en sisådär fem, sex påsar samt lila färg på det. Såg nytagna foton på mej häromdagen. Såg ut som cirka 55 år.
Fattar därför inte folk som skaffar barn tätt (eller jo, de har säkert ”snälla” sovande kids). Man måste ju få något år att sova gott på mellan syskonen. Så hör man stories om folk som fortfarande är uppe på nätterna och deras ungar är typ fyra år.
Anna Wahlgren metoden körde vi i februari och det funkade skitbra. Sen havererade allt efter vår semesterresa till Thailand och olle blev sjuk när vi kom hem, vi hade honom i vår säng, var lyhörd för varenda knyst och rossligt andetag. Därefter flyttade vi och har helt slarvat med att göra det rätta och lära honom somna om själv, vi har plockat upp honom när han vill. Måste bli lite mer jugend och stänga av hansa små läten så slutar han kanske vakna till slut. Det är säkert vårt eget fel att han vaknar ofta och vill upp till oss. Ja, se förstagångsföräldrar.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

lägg till lite härliga förkylningar på det när det är dagisdags. då är man inte kaxig när man går förbi en spegel.
/sa olof

5:48 PM  
Blogger jenny said...

haha, kan tänka mig det. men kaxig när man går förbi en spegel är man aldrig nuförtiden.annat var det i 18årsåldern. svunnen tid. förfallna skönheter är vi alla. men det är det värt.

7:29 AM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se