Friday, May 04, 2007

axplock ur veckan som varit

  • Strosade lite på finfina delar på söder i helgen, knivsöder, krukmakargatan och nedåt till mariatorget med min svägerska. Svägerskan fick med sig världens sötaste oddmollyblus med allmogemönster och jag en fin skjortblus från APC. Sånt värmer djupt in i hjärtetrakten. Shopping alltså. Jag toppade med att gå in på NK designers och köpte ett par granna lyxjoggingbyxor så man kan vara lite snygg fast man är sunkig.


  • Funderade lite över socialisterna som kom med sin skuggbudget i onsdags – den innehöll i princip nada. Höjd a-kassa till 80 procent och återgång till en massa amsåtgärder. Är det det som svenska folket vill ha blir man ju mörkrädd. Hörde av en analytiker som sa att s opinionssiffror går ofta bra så länge de håller tyst, så fort de lanserar förslag så sjunker de 10 procent. Det kan jag fatta när de propagerar om att införa förslag som de förlorade valet på och som folk sket i. Sen romantiserar man ju alltid det som varit när alternativet verkar läskigt och börjar förändra i saker som ”kanske ändå varit rätt bra”. Jag menar över en miljon människor utanför arbetsmarknaden är väl inget å hetsa upp sig över å börja försöka göra något åt – nej höj a-kassan och ta tillbaks avdragsrätten för fackföreningsavgiften – viktigt, viktigt? Man får ju rysningar. Undrar om folk vet att nivån på a-kassan sänks efter 200 dagar och snittiden i arbetslöshet är 90 dagar och att nivån nu sänkts till den som var 1997, under socialisternas tid. Tycker dock att Mona Sahlin kan säga en del klokt som DN:s ledare påminde om häromdagen, t ex citatet ” ”80 eller 90 procent - av vad då? Det är som om själva kampen för arbete åt alla kommit i skymundan. Eller som om allt fler håller på att vänja sig vid tanken att de skall leva på en procentsats under resten av sitt liv.” Synd att hon verkar ha släppt dessa tankar nu. Nu fortsätter man spä på folks tro att politiker ska pyssla med olika grader av ersättningsnivåer istället för att skapa förutsättningar för jobb och välfärd. Trist. Å andra sidan kan Mona verkligen konsten prata så att folk förstår och det ska icke underskattas i den politiska kommunikationen. Reinfeldt har jag inte sett röken av på länge, undrar om han gått i ide med sin lilla kull och frun Filippa eller vad gör han?

  • Köpte en sån däringa mama-tidning, gäller ju att sätta sig in i grejjerna nu, där stod det en artikel om en 9-årig flicka som trillat på sin hoj när hon var ute och cyklade med sin pappa. Styret kom i magen och det gjorde ont så de åkte till sjukhuset. Där ser de att levern är spräckt mitt itu och flickan dör på operationsbordet. Hemskt. Man vet inte vad morgondagen har i sitt sköte och livet ska man sannerligen inte ta för givet. Det kan va slut om tio minuter. Böl. Såg Grey’s anatomy på TV också, och där var det en tjock och go’ pappa i 50+ åldern som fick redan på att han hade både massvis med cancer i magen och svagt hjärta. Då var det böl igen. Man påminns om livets bräcklighet rätt ofta och det är nog ganska bra så man inte totalt uppslukas av problem som fisar på tvären eller tankar som ska jag köpa ett par jeans eller två?

    Tarmåkommorna som varit denna vecka låter jag förbli osagda.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se