Wednesday, May 10, 2006

Arlsanbob

I forrgar kom vi till ett bra stalle. Coolt ar bara fornamnet. En bergsby som heter Arslanbob med vagar som borde vara forbjudna ( stotdamparen pa bilen vi kor har pajjat )och natur sa fin som i Sagan om ringenfilmerna. Vidunderlig. Vi sov pa ett CBT med stenharda sangar och gick sedan ut pa en heldagstrekking i bergen. Vadret vande och solen gassade medan vi gick var vandring med var kirgisiske guide. For en heldags trekk inklusive varldens godaste lunch ( grillspett och sallad, brod, kakor med mera ) kostade oss cirka 150 kr per person. Fattar ni att man inte blir fattig har? Turen bjod aven pa valnattradsskog och vattenfall, samt asnebajs.

Det kryllar forresten av herdar har.Herdar. Pa 2000talet. Det trodde inte jag fanns. De ar allt fran 5 till 100 ar gamla och gar omkring och haller reda pa sina far eller kor eller hastar. Inte ovanligt att det kommer en skock kossor mitt pa de sa kallade motorvagarna.

Sen korde vi en skumpig vag med fortsatt vidunderlig natur till Osh dar vi ar nu. En usbekisk stad ( nara Usbekistan ) med mycket usbekiska kirgiser. Detta omrade ( ferganadalen ) beskrivs som politiskt oroligt av utlandksa medier men ar hur lungt som helst. Vackra manniskor med fina nationaldrakter overallt. Vi stortrivs och svettas en smula! Nu ar vi pa vag till centralasiens storsta basar! Tjo hej!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Herdar på "motorvägen" måste vara en bra skön upplevelse! =)

Kul att du bloggar mycket om resan, läser med stort nöje!

Kram
lillebror

8:22 PM  
Anonymous Anonymous said...

I find some information here.

6:03 PM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se