Thursday, May 11, 2006

osh och inhemsk middagsfest

I gar vandrade vi runt pa bazar i hettan. Kopte skor som sneakers&stuff hade kunnat salja dyrt, ett par kinesiska pingisdojjer for 20 kronor! emil forsokte byta sin cdfreestyle mot en palsmossa men det gick inte sa bra.

Pa kvallen hande anda det roligaste hittills! Charlottes FNkollega Abdrahim bjod oss pa middag tillsammans med bland annat chefen for kirgisiska regeringens sakerhetsrad. Hojdare med andra ord. Vi var pa en traditionellt usbekisk resturang med allt vad det innebar!

Nar Abdrahim kom med sakerhetssnubben tyckte jag att han luktade lite val mycket vodkra. Men det ar val sa de luktar har tankte jag. Men jag misstog mej. Han, abdrahim, hade nog tagit sig ett par rejala stankare fore middagen. Nar middagen sedan borjade ( massa fat med olika sorters frukt, notter, den traditionella ratten PLOFF med mera ) borjade A skala direkt! Vodkansnapsarna fylldes pa varje gang. Vi andra drack kanske tre men A skalade pa och blev pa finfint humor. Han borjade fakta med sina armar och knyta naven med tillhorande olika utrop. Sakerhetsradsgubben sag lite skarrad ut. Nar A sedan borjade diskutera jamstalldhetsfragor blev det riktigt roligt! Han sa att nar SIDA kommer hit ska de alltid sjunga "gendersanger" men A sa " and I don't sing that song". Ja, det later nog inte sa kul om man inte var med vid sjalva tillfallet. Men det var priceless hela situationen!

Vi skrattade som grisar! Alla vi svenskar holl tal. Det maste man gora. Jag har lovat bade sakerhetsgubben och A att skriva en artikeln om laget i kirgistan i Sverige sa att fler i omvarlden forstar att landet inte ar farligt med mera. Sa nu ska jag hem och gora det... Har tillhorande foton pa en skalande Abdrahim.

Igar fick vi aven reda pa att en maffiaboss som presidenten polar med blev skjuten. Det var "bra" for han hade en egen arme' pa 2000 personer och var en valdsam kille. Lite helsangels. Det ar en asstor nyhet har men formodligen inget ni laser om hemma. Det var tydligen enda alternativet enligt Charlotte att han skulle bli skjuten for annars hade presidentens popularitet sjunkit ytterligare. Insiderjobb formodligen. Sa lite valdsamheter ar har allt. For ovrigt kan jag tillagga att folket var nojda med Bakiev efter revolutionen for ett ar sedan men nu ar de allt mer missnojda. Bakijev sparkade forresten 13 av 15 ministrar forra veckan. Harligt! Nastan som Goran P. Not.

Om ett par timmar kor vi till Jalal-Abad och sedan vidare mot Toktogul dar vi ska sova i natt innan vi kor den sista skumpiga bergsvagen hem till Bishkek igen.

Vi mar fint allihopa!

Minja savot Jenny.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

9:21 PM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se