Friday, April 17, 2009

asså vad 17 är det för rubrik

I dagens City kan vi läsa " skånska kvinnor klarar av förlossningar bäst". Hallå tänkte jag. Intressanto, jag läsa.

Så sätter man igång och läser och förväntar sig en artikel att vi skånska kvinnor föder utan komplikationer, det går ganska snabbt och våra kroppar återhämtar sig fint. Men nej. Det handlar om att vi skånska kvinnor använder mindre epiduralbedövningar än i övriga landet.

Så urbota dumt. Att föda bra är att föda utan epidural.
Precis som om att "klara av en bukoperation bra är att klara den utan bedövning". Någon cp-gast har helt klart satt rubriken.

Vi kvinnor har tillräckliga krav på oss att vara duktiga. Att säga att en duktig (om man nu kan vara det ) föderska är att gå igenom en förlossning utan epidural, är att ytterligare öka kraven på tjejer. Nej fy för bövelen vilken värderande och dum rubrik.

Fram med all bedövning som finns om man vill det. Man är inte sämre för det. Jag är så trött på denna urmodersömkande mentalitet som tycks råda fortfarande.

Föd naturligt, det är bäst. NEJ DET ÄR DET INTE. det är upp till var och en. Alla som överhuvudtaget lyckas krysta ut en unge är bäst. Alla. Oavsett tusen bedövningsmojsimojs, kejsarsnitt, spräckta ändtarmsöppningar eller vad det månde vara. Alla kvinnor som föder är bäst, så är det. Sluta säg något annat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se