Wednesday, April 08, 2009

happy easter


Glad påsk.

Nu är det snart dags att fira påsk. Ägg och påskharar eller krusifix och halleluja? Eller kanske både och.

Jag tycker det är för lite påskprocessioner i Sverige. I katolska länder är det ju påsk på riktigt. Jesusutklädda personer, korståg om man vill kalla det så, åsnor och annat som drar tankarna till varför vi firar påsk nuförtiden. Eller nu är det ju inte så i sverige att vi firar påsk för att jesus dog och uppstod, men den egentliga ursprungliga anledningen är ju den. Precis som julafton – jesus födelsedag men den anledningen är nog tämligen bortglömd. Förfärligt som den nunna jag samspråkade med en afton för någon vecka sedan skulle ha sagt.

Oavsett – skönt med påsk trots att vi inte har några törnekronsprydda processioner att se fram emot.Tänk vad ljuset och våren gör något med oss folk. Alla verkar mycket gladare nu. Inklusive mig själv. Bara det att se ljuset gör att man inte är lika självmordsbenägen längre (viss överdrift men ni vet känslan). Både när man vaknar vid 5-6tiden och när man kommer hem från jobbet och flera timmar före sänggåendet är det ljust. Det är så ljuvligt! Man får lust att gräva och påta och plantera och sånt. Helt vansinnigt att jag skriver detta. Men när vi grävde lite i söndags i vår förenings trädgård (vår trädgård då alltså) kände jag att det faktiskt var skoj och härligt. Sen grillade vi korv. Sånt är gött. Vi fick även jägermeister av de nyinflyttade grannarna att värma oss med. Det var lite mumsigt till korven.

Men observera - Jag är inte i husköpartagen. Där går gränsen. Med en bostadsrättsförening är det inte alls något tvång eller samma ansvar som om man hade haft en egen trädgård. Nej fy för bövelen. På lagom nivå känns det bra att plantera en och annan lök. Har även ambitionen att plantera några påskblommor i en kruka på balkongen i närtid. Det ska bli lite, lite roligt. Man är vuxen

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

GLA PÅÅÅÅSK!

6:07 PM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se