Saturday, January 24, 2009

landsbygd

I dagens HD jämförde man var det är billigast att leva - landsbygd eller större stad. Tog en familj ute i buschen och en i Täby. Sen kollade man inkomster och utgifter. Bostadsfrågan var ju rejält skiljande. De i buschen hade bara hyra på runt 7000 i månaden medan de i stan hade minst det dubbla. Sen tillkom en massa bilkostnader för dem på landet och en massa annat. Olika räkningar jämfördes och mat och grejjer. Det slutade på att det var billigare att leva i stan/nära storstan. Trots dyrare boendekostnader.
Det tråkiga jag fick insikt om var att 1) vi har samma utgifter som de i Täby 2)men inte alls samma inkomster. Kändes inte så kul. Kanske dags å leta billig hyresrätt i förort?
Fast med dagens hyressystem så är det ju inte billigare å bo i förorten. Man suger ut dem i förorten med höga hyror - på bekostnad av billiga hyresrätter i innerstan där medelklassen sitter och sparar pengar på hög och värnar sina kontakter. Inget bra det heller. Aldrig är det rättvist. Och tur är väl det. Men det är nog dags å göra nåt åt de system vi har idag. Så att man betalar för läge. Oavsett hyres eller bostadsrätt. Så ärdet ju inte idag. Sickt att det är dyrare att bo i 3a utanför tullarna i stockholm än innanför. Hyresrätter alltså. Så är det inte allt för sällan. DUMT.


Time for the bathroom now.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dags för er att flytta tillbaka till Stockholm!!!!!!! :-) :-) :-)

Kram
Sofia

11:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jag har heller aldrig förstått varför Hyresgästföreningen kämpar så hårt för att hyresrätter ska kosta lika mycket/lite överallt. Obegripligt. De gör ju till och med undersökningar där de hävdar att medlemmarna bara bryr sig om boendestandard - inte om de bor i eller två mil utanför innerstaden i en betongbunker från 60-talet. De skämta med oss va?
Och kom gärna tillbaka till oss i Stockholm! Här kan man bo finfint i närförort för samma kostnad som hillbillysar i Skåne.
kramkram
Olof

5:17 PM  
Blogger jenny said...

ska fundera. närförort kanske inte är så dumt ändå. men läget är A och O. och då får man betala därefter....tyvärr. man borde bli såndär som gillar billesholm och hasslarp.

10:00 AM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se