Thursday, January 22, 2009

tre punkter

  • Obama blev president. hurra hurra. undrar vad det kommer innebära för världen? det kan bara bli bättre. tycker lite synd om killen ändå. snacka om förväntningar. kan inte föreställa mig vilken grav prestationsångest han måste känna. leverera hela tiden och ordna till världen och sitt eget messed up country.
  • KD har lite trubbels. Ok att de inte vill ha könsneutral äktenskapslagstiftning, det är faktiskt all heder att de håller på nåt som de står, för även om inte många tycker som dom - varken präster enligt svt:s nygjorda undersökning eller majoriteten av folket. (jag fattar själv inte varför man inte kan köra en lag där alla kör borgerlig vigsel och sen får man, om man vill, lägga till en kristen/religiös akt också. Som de har i frankrike. Kyrkan är ju faktiskt skild från staten. Men skitsamma.) Nu blir kd överkörda av sina alliansbröder och systrar som lägger egen motion om könsneutral äktenskapslagstiftning. Inget kul för dem. ***** Det jag också tänkte på är ju att de petat Lennart Sacredeus (gött efternamn. taget. no shit. sacredeus = helig) från EUlistan fast han har stort stöd inom partiet. Först försökte de mörka och talade om förnyelse och att de ville ha unga personer i toppen. Men sen kom det fram, från självaste partiledaren, att Lennart var och är ett problem - en som går emot partiledningen och skapar konflikter. Ingen lagspelare. Därför tog man bort många medlemmars önskan om att sätta Lennart på listan. Rätt eller fel? Bra för kd eller inte? Den som lever får se om vikande opinionssiffror reparerar sig och vad som händer 2010.

  • Lyssnade på en sjukt duktig tjej idag som undervisar journalister i grävande journalistik. Det var så himla intressant att höra hur de gör de däringa murvlarna. Digert och slitsamt jobb men ack så viktigt när de avslöjar orättvisor - i de fall där de visar en bra bild. Inte i de fall när de redan på förhand bestämt vem som ska va "den skyldige" och vinklar allt så det blir dramaturgiskt rätt. Eller rätt så att så många tittare som möjligt kollar (kommersiella kanaler mest men svt är inte alltid bäst i klassen de heller). Mycket inspirerande var det. Jag fick också en större förståelse och insikt om hur vi "på andra sidan" kan förhålla oss när vi "utsätts" för grävande journalistik på lite olika sätt - som informant, tjallare, eller som den som ansvar utkrävs av. Väldigt nyttigt i alla fall. Det är så roligt att lära nytt tycker jag. Behövde det idag. Invalid som jag är.

SLUT för idag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se