Wednesday, April 29, 2009

Kan någon förklara för mig hur man kan jämföra en hund med ett barn?

Det finns på allvar folk som inte kan se skillnad mellan att ha barn och att ha hund. De allra flesta inser den milsvida skillnaden. Ett barn är en människa. Ett hund är ett djur. Bara denna åtskillnad borde göra att man inte ens funderar över det ena som ett verkligt ”substitut” för den andre. Men så är det inte.

Låt mig säga så här. Bekant X kallar sig själv för pappa till sin hund. Sover med sin hund. Pratar ALLTID om sin hund – hur duktig den är , hur fin den är, hur alla säger att den är fin, hur alla säger att hunden är bra på agility, hur den tas om hand, hur den var när den var liten, hunden får oxfilé, hunden tas med ÖVERALLT – på kalas, middagar. Det leks med hunden i folks vardagsrum utan hejd.

Och – sist men inte minst. Bekant X menar att det är samma sak att ha hund som barn. Ursäkta mej men om inte det där med djur kontra människa funkar så undrar jag.
1. Kan du lämna ett barn hemma en hel dag? Svar Nej. En hund? Svar Ja, oftast.
2. Kommer hunden å hälsar på dig på hemmet när du blir gammal? Svar Nej. Barnet? Ja, om du är en god förälder. Hunden är för övrigt död när du är på hemmet.
3. Är en hund ditt eget kött och blod? Nej. Återigen. Hund är djur. Barn är människa, och oftast (såvida du inte är adopterad) din egen avkomma.
4. Skulle du dö för din hund? Kanske, men då är något fel. För ditt barn? Självklart.
5. Är det normalt att berätta hur duktig ens hund är allt som oftast? Nej. Om sitt barn? Nej, inte det heller. Det är pain in the ass att höra om folk som bara maler om de sina. Men lite ska man självklart berätta.
6. Är det normalt att ta med sin hund på fester och middagar? Nej. Barn? Ja, de är ens kött och blod, de klarar sig inte själv (jo när de är typ 10).

Jag fattar egentligen inte varför jag lägger tid att skriva denna lista. Men jag tycker bara det är så förbenat patetiskt att hävda att hund och barn är samma sak. Bekant X har noll koll. Och längtar uppenbarligen efter kids eftersom personen hela tiden måste jämföra och prata om sin hund och hålla på. Byracka.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

personen har NOLL koll. hälsar anna

7:59 PM  
Anonymous Anonymous said...

snarare hundägaren som behöver se över sin relation med sin hund. den som jämför med barn alltså
låter skadat ooch osunt

2:08 PM  

Post a Comment

<< Home

Bloggtoppen.se